Lugolov rastvor slika

Lugolov rastvor kao lek, upotreba i iskustva

Lugolov rastvor (lat. Iodi solutio aquosa sin. solutio Lugoli) ima mnogobrojna zdravstvena dejstva, pa se samim tim koristi kao lek. Povoljno deluje na naš organizam i čisti ga od nepoželjnih materija. Koristi se za detoksikaciju organizma i izbacivanju toksina i viška tečnosti. Samim tim se koristi i protiv crevnih parazita. Jako je bitno održavati nivo joda i ukoliko postoji nedostatak to može izazvati neke štetne posledice. Može doći do disblansa hormona i naslaganja masti. Samim tim vrlo lako se možete ugojiti.

Takođe artritis je jedna od posledica koje se mogu javiti usled manjka joda. Lugolova otopina pomaže kod lečenja artritisa i preventivno kod sprečavanja njegovog nastanka. Ukoliko imate problem sa bolom u grlu i otežanom gutanju probajte ovu lekovitu tečnost. Preporučuje se i kod izbacivanja šlajma. Poboljšava funkcije mozga, sprečava pojavu srčanih problema i štiti naš organizam od raka. Zbog svog sastava isto tako pomaže i kod upaljenih sinusa.

Lugolov rastvor za rane

Smatra se prirodnim antibiotikom i antiseptikom, pa samim tim se koristi i za lečenje rana. Polaže kod dezinfekcija upaljene kože. Svakog dana po tri puta mažite ranu. Verovatno ćete osetiti kako vas rana peče, ali već nakon par sekundi će prestati.  Ovaj postupak mazanja rane ponavljajte dva dana zaredom. Ukoliko se borite sa aknama ili bubuljucama probajte da na to područje kože utrljate ovaj rastvor joda.

Lugolov rastvor za grlo

Ukoliko osećate da otžano gutate ili da vas grebe dok gutate probajte rastvor. Zbog toga što sadrži antiseptička dejstva smanjuje upaljena područja poput grla. Takođe pomaže i kod izbacivanja šlajma. Tako da ukoliko imate problem sa šlajmom u plućima on vam može pomoći kod iskašljavanja i lakšeg izbacivanja.

Za unutrašnju upotrebu

Osim za spoljašnju upotrebu može se koristiti i za unutrašnju upotrebu. Jako blagotvorno deluje na naše telo. Reguliše rad creva i poboljšava probavu. Možete ga koristiti i u borbi protiv parazita i crva. On čisti naš organizam i pomaže kod izbacivanja toksina.

Za želudac

Redovna probava kao i ispravno funkcionisanje creva je od izuzetne važnosti za naše zdravlje. Lugolov rastvor se koristi za želudac ukoliko osećate nadutost ili bolove. On takođe sprečava pojavu raka debelog creva. Čak i kod problema sa konstipacijom se prepročuje konzumiranje ovog proizvoda.

Lugolov rastvor za štitnu žlezdu

Ukoliko u našem organizmu ima manjka joda može doći do brojnih problema uključujući probleme sa hormonima i štitnom žlezdom. Pomaže kod smanjenja uvećane štitne žlezde i uspostavljanja ponovnog balansa kod hormona. Ukoliko vidite da vam je otečen prednji deo grla probajte da ga pijete i nakon par dana ćete već videti razliku.

Lugolov rastvor hašimoto

Hašimoto je bolest koja se neretko  javlja kod ljudi, a pogotovu kod žena. I ponekada je teško da se otarasite ove bolesti pošto je vrlo uporna. Može koristiti u lečenju hašimota. Smatra se da je jedan od uzroka nastanka ove bolesti nedostatak joda. On može da nadoknadi taj nedostatak i pomogne u lečenju.

Pošto ova bolest napada štitnu žlezdu, prvi znak da patite od hašimoto sindroma jeste uvećani vrat. Neki od drugih simptoma su: depresija, umor, podočnjaci, prekomerno opadanje kose, suva i bleda koža, iznenadno gojenje, nizak pritisak, konstipacija, pucanje nokatnih ploča, bolovi u mišićima, zatezanje mišića i bolovi u zglobovima. Ukoliko se ne leči kako treba može doći do poremećaja hormona. U tom slučaju može doći do artritisa, lupusa i psorijaze.

Lugolov rastvor za kosu

Ukoliko je u poslednje vreme poćela da vam naglo opada kosa isprobajte ovaj rastvor. Pomaže i kod jačanja dlake i stimuliše ponovni rast. Samo je potrebno da utrljavate par kapi nakon što ste oprali kosu. Takođe i ukoliko ga pijete isto će povoljno uticati na vašu kosu i učiniti je ponovo bujnom i sjajnom.

Lugolov rastvor upotreba

Ukoliko imate manjak joda u svom organizmu možete koristiti ovaj zdravstveni proizvod. Čini štitnu žlezdu manjom i takođe je štiti. Upotreba lugolovog rastvora je bezbedna, pošto nema negativnih nuspojava. Čak se dodatno preporučuje korišćenje trudnicama. On u sebi sadrži jod. Pošto od majke u periodu trudnoće jod uzima beba i samim tim je potrebno da se unosi više ove supstance, pa je dobar za to. Preporučuje se da se na dnevnom nivou pije najviše 2 kapi rastvora joda.

Upotreba je jako laka. Samo treba da 2 kapi otopine sipate u vodu ili nekom soku. Za osobe koje boluju od dijabetesa se preporučuje 1 kap na dnevnom nivou. Možete čak i da ga napravite ukoliko želite. Potrebno vam je oko 300 ml destilovane vode i 50 gr kalijum jodida. Pomešajte ova dva sastojka dok se skroz ne sjedine. Potom sipajte u jednu posudu gde ćete dodatno promešati smesu i ostaviti da onda stoji naredna 24 sata.

Lugolov rastvor doziranje

Iako gotovo nema neželjene posledice, treba ipak voditi računa o doziranju. Postoji dnevna doza koja se preporučuje i koju ne bi trebalo da se prekorači. Ukoliko to uradite i osetite neke promene posavetujte se sa vašim lekarom. Svakog dana treba uzimati maksimalno dve kapi. Može se pomešati sa nekom tečnošću poput mleka, vode ili soka.

Lugolov rastvor sastav

Sigurno želite da znate šta unosite u sebe ukoliko želite da počnete da pijete Lugolovu otopinu. U sebi sadrži oko 10% kalijum jodida i oko 5 % joda, zbog toga se koristi kao suplement joda. Zbog svog sastava pomaže u lečenju štitne žlezde, artritisa, rana, oboljenja srca, hipertiroizma i mnogih drugih bolesti.

Lugolov rastvor iskustva

Korisnici mnogih sajtova hvale efikasnot lugorovog rastvora. Brojni korisnici su uspeli da spreče dalje opadanje kose i počela je čak i da raste. Par žena koje su imale ciste su uspele da ih se reše.

Lugolov rastvor gde kupiti apoteka

Ovo je proizvod koji možete relativno lako nabaviti. Osim na sajtovima i oglasima, možete ga naći i u apotekama. Jedno pakovanje od 10 ml košta oko 100 rsd. Ponekad ima različite nazive, ali nemojte to da vas to zbuni.

Lugolov rastvor cena

Cena je niska u odnosu na njegova lekovita dejstva. Cene se kreću u rasponu od 100 do 2000 rsd u zavisnosti od količine. Na 10 ml je cena 100 dinara.

1 thought on “Lugolov rastvor kao lek, upotreba i iskustva”

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *